1. Valoarea portofoliilor de active deținute de marile fonduri de investiții ale lumii în companii imobiliare prezente în România depășește 2 miliarde de euro, o sumă insignifiantă în bilanțurile lor contabile, dar imensă pentru imaginea pieței locale. Primii doi administratori de active ai lumii și-au investit banii și în proprietăți românești. (Profit.ro)

2. PIB-ul pe cap de locuitor la standardul puterii de cumpărare (PPS) al regiunii Bucureşti – Ilfov a depăşit 144% din media Uniunii Europene. Capitala României a lăsat mult în urmă Berlinul, a depăşit Helsinki şi se apropie rapid de Viena, după ultimele date calculate de Comisia Europeană. Restul României apare ca o paragină. (Economica.net)

3. Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) va protesta miercuri, pe 27 martie, la Strasbourg, alături de alte patronate din România şi din ţările estice. Transportatorii au mai multe revendicări. Luni, în plenul Parlamentului European, se va adopta agenda sesiunii plenare a PE din perioada 25-28 martie. (Capital.ro)

4. Apple a lansat, luni, un nou serviciu de televiziune de tip streaming, un card de credit şi un serviciu de jocuri online, astfel că se poziţionează, pe lângă producător de dispozitive electronice, drept companie de entertaiment şi de servicii financiare, transmit BBC şi site-ul agenţiei Reuters. (Mediafax.ro)

5. D​isponibilitatea personalului cu abilități cheie și schimbarea demografiei forței de muncă conduc anul acesta în topul îngrijorărilor proprii business-ului la adresa perspectivelor de creștere a organizațiilor din România, conform unui studiu realizat de PwC. (HotNews.ro)

6. În luna februarie, situaţia din industria românească a fost destul de confuză pentru că, pe de o parte, au crescut cererea şi volumul producţiei, iar, pe de altă parte, au scăzut comenzile pentru export, în timp ce managerii şi-au pierdut din optimism, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA şi publicat marţi. (News.ro)

7. ONG-urile, fundatiile, asociatiile, entitatile de cult care doresc sa primeasca in continuare finantare – donatii si sponsorizari – de la cetateni, companii private sau de la stat trebuie ca, pana la 1 aprilie, sa se inregistreze intr-un registru nou infiintat la nivelul ANAF. (Ziare.com)

Topics #revista presei #top news