1. Producția de energie electrică din România a înregistrat săptămâna trecută un record negativ, atingând cel mai redus nivel din istoria modernă: a fost pentru prima dată când nivelul acesteia a scăzut sub 4.200 MW. Vineri dimineață, la ora 01:57, potrivit datelor Transelectrica, nivelul producției din România era de doar 4.186 MW. (Profit.ro)

2. România a generat în acest an de marketing peste 48% din exporturile de porumb ale Europei către ţările terţe şi peste 33% din cantătăţile de grâu trimise în afara graniţelor comunităţii europene. Luând în calcul şi alte cereale precum orzul, datele Comisiei Europene indică faptul că aproximativ o treime din cantitatea totală de cereale exportate de la începutul acestui an de marketing de către UE provin din ţara noastră. (Economica.net)

3. De la începutul anului şi până în prezent, cel puţin zeci bănci europene au anunţat că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă, confirmând perioada dificilă prin care trece acest sector care se confruntă cu dobânzi foarte mici şi cu tensiunile comerciale, transmite AFP. (Capital.ro)

4. Sidex aşteaptă investiţii de 200 mil. euro din partea grupului Liberty, noul acţionar. Producţia combinatului siderurgic din Galaţi s-a majorat la 2,1 milioane de tone pe baza exporturilor spre pieţe din est. Sanjeev Gupta, noul proprietar al combinatului siderurgic din Galaţi: „Ne-am angajat la un program de investiţii pe termen lung în România“. (ZF.ro)

5. Din cauza conflictului comercial de lungă durată pe care China îl poartă cu SUA, economia naţiunii asiatice a avut de suferit. Pentru a rezolva această problemă Guvernul de la Beijing încurajează companiile şi districtele locale să contribuie la dezvoltarea „economiei de noapte”, scrie CNBC. (Mediafax.ro)

6. Economia românească pare că atârnă de un fir de ață, cu afaceri tot mai vulnerabile. Pe fondul accentuării blocajului financiar, lipsei de finanțare și în absența unor planuri de business predictibile, mare parte dintre IMM-urile din România se cufundă tot mai adânc în dificultăți financiare, avertizează analiștii unei firme de consultanţă. (StartupCafe.ro)

7. Piaţa de beneficii extrasalariale din România urmează o tendinţă ascendentă de la an la an, atât prin prisma numărului de beneficii acordate angajaţilor, cât şi datorită bugetelor mai mari pe care angajatorii le alocă propriilor angajaţi, astfel că angajaţii români au cumpărat în prima jumătate a anului 2019 beneficii de peste 110 milioane de lei, cât în tot anul 2018, a anunţat luni BenefitOnline.ro, platformă de beneficii extrasalariale. (News.ro)

Topics #revista presei #top news